Welkom bij IK MAAK DE BAAN DIE IK BEN

Esther de Kort werd geboren op 11 januari 1984 te ’s-Gravenhage en groeide op als enig kind in Leusden. Daar volgde zij basisonderwijs aan een Montessorischool en ging zij naar een katholieke middelbare school in Amersfoort. Hierna studeerde zij Toerisme en behaalde daarna een propedeuse voor Hotelmanagement in Utrecht. Nog niet uitgeleerd startte zij hierna aan de studie Psychologie, switchte naar de studie Human Resources Management en rondde deze af. Tijdens haar eerste baan in het bedrijfsleven volgde zij de opleiding het Ontwerpen van Leertrajecten.

Groningen was de stad waar Esther vanaf 2005 haar eigen ruimte betrok. In de zomer maakte zij reizen door; India’07, Amerika, Mexico’08, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia’09. Ze werkte in de horeca en gaf les op een zeilschool, nam deel aan adviescommissies op school en werd lid van een studentenvereniging. Tegenwoordig is haar thuisbasis Amersfoort.

Privé veranderde haar leven na de scheiding van haar ouders in haar 14e levensjaar. Haar vader verhuisde voor 5 jaar naar Engeland en hertrouwde. Esther werd op haar 21e halfzus van haar broertje Oscar en later ook van haar zusje Florine. Haar moeder kreeg een partner die helaas na 10 jaar overleed aan de gevolgen van kanker. Op haar 28e raakte haar rugzakje overvol. Zij nam een time-out en gaf haar ervaringen een plekje. Hierdoor ontstond ruimte voor nieuwe dingen waardoor zij op haar 29e begon haar idealen vorm te geven.

Vanwege haar empathie, is het uitdrukken en verwoorden van emoties een van haar grootste kwaliteiten. Omgaan en communiceren met mensen die hoog gevoelig zijn, ligt in haar natuur. Esther volgde verschillende cursussen op het gebied van het managen van gedachten en omgaan met emoties. Door haar persoonlijke verhaal, haar eigen ervaringen in combinatie met haar opleidingen en de wijsheid die zij opdeed tijdens haar reizen, startte zij met het vormgeven van het concept IK MAAK DE BAAN DIE IK BEN Coaching en Actie.

Daarnaast organiseert zij jaarlijks ImprEssie’s die staan voor; een kleine indruk, een korte sessie, een bijzondere samenkomst georganiseerd door Essie.

Esther werkt als coach, schrijver, spreker en als bewaker van haar concept. Hierbij laat zij zich aanvullen door een verscheidenheid aan deskundige mensen.

Thuisbasis IK MAAK DE BAAN DIE IK BEN

Adviesraad

Ineke

Founder
Jump Movement

foto Jan Walburg

Hoogleraar
Positieve Psychologie

Anja OV-2

Advies &
Toezicht

Partners