voorwoord & introductie

Noem je het Informatie overload, Social Media Stress, Keuzestress, 20 dilemma, 30 dip, midlifecrises, recessie, depressie, hoog gevoeligheid of burn-out? De meeste mensen scharen het onder ‘persoonlijke crisis’. Maarrrrrr…. Is dat ook echt zo? Is het niet juist een mogelijkheid tot ontwikkeling en zelf ontplooiing? Ben je misschien bezig met dat wat niet bij jou hoort?

Alles is in beweging en in ontwikkeling, kijk maar op demografisch, ecologisch, sociaal maatschappelijk, technologisch, economisch, politiek en spiritueel niveau. Veel genoemde oorzaken zijn: individualisering, mondialisering, digitalisering, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, communicatiemiddelen, toename aan prikkels en informatie en niet te vergeten de evolutie van de mens.

Hierdoor ontstaan andere normen en waarden, nieuwe levenswijze en lifestyles. Ver weg is ineens heel dicht bij. Het onmogelijke is ineens mogelijk, tijd zou wel eens een verzinsel kunnen zijn dus waarom zouden we wachten? Wat is de waarde van kennis nog als het gaat om wie je bent en waar je voor staat? Wat is de waarden van geld nou eigenlijk? En wat is vrijheid?

Al deze transities zorgen voor een veranderend tijdperk. De positionering van religie en spiritualiteit ten opzichte van natuur en wetenschap komen steeds nader tot elkaar.

De meeste mensen blikken na een persoonlijke crisis positief vooruit. Maar wat doe je als je nog in die tunnel zit en het licht aan het einde is nog niet in zicht? Welke hulpmiddelen zet je in? En hoelang duurt het? Waar haal je de kracht vandaan om grip op je dip te krijgen, een einde aan je zoektocht te maken en te genieten van je leven? Create your own happiness!

Soms lijkt het makkelijker dan het daadwerkelijk is, of is het juist veel makkelijker dan we denken? Tja, daar zijn ze weer de hersenspinsels en de engeltje-duiveltje gesprekken zoals we die allemaal hebben.

IK MAAK DE BAAN DIE IK BEN, is een traject dat coacht en aanmoedigt in jouw welverdiende zoektocht. Waarbij je na het vinden van je doel weer genoeg energie hebt om tot actie over te gaan. Naast openheid en eerlijkheid is het ook ontzettend leuk!

Esther de Kort