De missie

We zitten in een wereldwijde reorganisatie. Er gebeuren dingen die je een paar jaar geleden niet had kunnen bedenken. Het geld is zich aan het verplaatsen. Er ontstaan nieuwe wijsheden, normen en waarden verschuiven, culturen worden door elkaar gemixt en de technologie ontwikkelt sneller dan het licht. Zie jij het ook?

Sommige mensen noemen het ‘de moderne renaissance’. De aandacht voor en de heropleving van antieke filosofieën is kenmerkend voor deze periode. Daar waar het vanaf de 14e eeuw o.a. Plato en Aristoteles waren die de boventoon voerde, vallen mensen nu terug op de wijsheid van Buddha, Einstein of de Tolteken.

VAN: Niet lullen maar poetsen, zo doen we het al 20 jaar, nooit je vuile was buiten hangen, je niet laten leiden door emoties, wees verstandig, denk na over je pensioen, van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan, niet met vreemde mensen praten. 

NAAR: Leven in het nu, een leven lang leren, develop from the negatives, geef een lach dan ontvang je er een, er is geen weg naar geluk, geluk is de weg, alles is energie, de kracht van kwetsbaarheid, druk uit wat je op je hart hebt, delen is het nieuwe hebben, leef je droom, gebruik je talent. Wat je met vreugde doet, heeft altijd zin! 

Deze verschuiving van tijdsgeest brengt ook weer trends met zich mee waardoor ruimte voor creativiteit ontstaat: We willen zelfvoorzienend zijn en aandacht voor lokale onafhankelijke initiatieven. We willen zelf bepalen wat we wel en niet delen. Echte schoonheid zit van binnen en puurheid wordt meer gewaardeerd, we hoeven dus niet als een stereotype door het leven. Geen verspilling meer maar duurzame systemen en het optimaal benutten van de omgeving.

Een zee aan mogelijkheden zou je denken…. Maar waar sta je als individu en hoe ga je om met de kracht van al deze dualiteiten?

DE MISSIE: werken aan een wereld waarin iedereen doet wat het beste bij hem of haar past door daar op authentieke wijze zelf vorm aan te geven. We coachen en begeleiden in het aanleggen van nieuwe manieren waardoor je vanuit je veerkracht kunt bewegen. Zodat je de wereld op jouw unieke manier een stukje mooier maakt doet waarvoor je geboren bent.

Groet,

Esther de Kort